Speltype

Algemeen

Voordat het paintballspel begint wordt eerst een uitgebreide uitleg gegeven. Tijdens deze uitleg geeft een instructeur van Paintball Zone uitleg over de spelregels, veiligheidsregels, wapens en andere materialen. Na de uitleg tekent iedereen een verklaring waarin staat dat je kennis hebt genomen van de spel- en veiligheidsregels. Er worden verschillende spelvormen gespeeld.

Hieronder leest u meer over verschillende vormen die gespeeld kunnen worden:

Capture the flag

Dit is het bekendste en meest gespeelde spel. Ieder team krijgt een vlag die ze ergens moeten verstoppen en verdedigen. Als een speler geraakt wordt moet hij naar een vooraf aangegeven basispunt en mag hij weer terug het veld in.

Total elimination

Bij dit spel spelen 2 teams tegen elkaar. De bedoeling is dat alle leden van de tegenstander uitgeschakeld wordt. Als je geraakt wordt mag je dus niet meer het veld in.

Mister President

Elk team wijst 1 speler aan als a�?presidenta��. Als de president geraakt wordt is het spel over. Bij dit spel komt veel tactiek kijken.

Shoot the bunny

Dit spel is ideaal voor vrijgezellenfeesten, verjaardagen en bedrijfsuitjes. 1 iemand krijgt een konijnenpak aan en verstopt zich in het veld. De andere deelnemers openen daarna de jacht op de bunny. De bunny is pas af als hij 2 keer op zijn helm geraakt is.